Margriet

Welkom op de website van Margriet Tibben.....


Ik ben Margriet Tibben, getrouwd en moeder van 3 kinderen. In november 2013 heb ik de 6 jarige opleiding  aan de Academie voor Klassieke Homeopathie te Zwolle afgerond en zijn de deuren van mijn praktijk aan huis geopend.


Ik kom uit een 'regulier' nest, waarmee ik bedoel dat een geneeswijze als de klassieke homeopathie vreemd en onbekend voor mij was. Ik kon bij mijn eerste kennismaking met homeopathie niet geloven dat die druppels mij gingen helpen! Ik was bijzonder verrast door de werking die ik waarnam en waar ik niet om heen kon. Door die  ervaring en later ook ervaringen bij mijn kinderen en mensen uit mijn directe omgeving, ben ik ge├»nspireerd geraakt om dit bijzondere vak te willen studeren en  uitoefenen. Homeopathie heeft dan ook niets met 'erin geloven' te maken. Het geneesmiddel moet in jou zijn werk gaan doen en alleen jij kunt zelf ervaren of en hoe het voor jou werkt.


Mijn 'roots' op werkgebied liggen in de kinder-en jeugdpsychiatrie en in het onderwijs. In de psychiatrie heb ik mede vorm gegeven aan de behandeling van kinderen, jongeren en hun ouders. In het onderwijs heb ik docententeams en scholen voor regulier voorgezet ondewijs gecoached en vormgegeven aan onderwijs op maat trajecten voor leerlingen waarbij sprake was van gedrags- en/of psychiatrische problemen.

Ik merkte dat veelal niet wordt gekeken naar de samenhang van klachten in een persoon, maar dat symptomen als losstaand worden bekeken en onderdrukt met reguliere medicatie. Van echt genezen is dan geen sprake. Soms is dat een passende keuze. Vaak zijn er meerdere wegen naar genezing bij acute en chronische klachten die voor veel mensen onbekend zijn. Ik heb door de  behandelingen die ik in het afgelopen jaren heb uitgevoerd, gezien dat mensen met homeopathie kunnen genezen van langdurige, chronische klachten op zowel mentaal, emotioneel als fysiek gebied.


Inmiddels heb ik alweer 8 jaren een bloeiende praktijk, waar ik met plezier en toewijding werk. Om mezelf te bliijven ontwikkelen volg ik regelmatig nascholingen.  De methodiek waarmee ik werk predictive homeopathy,  is in India vergevorderd en daarom ben ik naast de nascholingen in Nederland, twee keren in opleiding geweest in India. De inspirerende kennis en ervaring die ik mee nam, zet ik dagelijks voort in mijn praktijk.


Ik nodig je uit om kennis te maken met een nieuwe manier van naar jouw klachten kijken, aan de te slag gaan en te ervaren wat homeopathie ook voor jou kan betekenen.


Margriet Tibben